Bellabaci cupping

 

Wat is Bellabaci Cupping?

Cupping bestaat al heel lang. Dit werd vroeger al gebruikt in China na bijvoorbeeld slangenbeten of om zwaktes of ziektes uit het lichaam te krijgen. Eind 17e eeuw is dit naar Nederland gekomen. We kunnen met deze massage therapeutisch en cosmetisch werken. De cups zijn van siliconen. Als de schoonheidsspecialist de cups indrukt dan trekt deze vacuüm op de huid.

Wat doet een Bellabaci Cupping massage?

Deze nieuwe behandeling heeft een ontspannende en helende werking.  Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid.

Naamloos2

Wat kun je behandelen met de Bellabaci cups:

Vermoeide, pijnlijke en overbelaste spierenVerlies van elasticiteit van de huid
Hoest/astma (geeft verlichting bij taaislijmziekte)Kleine spataderen (zgn. spinnetjes)
Pijn (algemeen of reumatische klachten/gewrichten)Rug en gewrichtspijn
CelluliteStriae en littekenweefsel
Migraine of hoofpijnSlapeloosheid en stress
Buikklachten c.q. darmklachtenVerminderde energie
Vochtretentie,oedeem en lymfe stagnatie
Ontgiften
Onvruchtbaarheid

Wanneer je geen cupping mag toepassen:

Hernia (wel onder begeleiding fysio)Levercirrose of geschiedenis hiervan
ZwangerschapHartziekte of geschiedenis hiervan
Kanker (minimaal remissie van 5 jaar)Ongecontroleerde hoge bloeddruk
BloedziektenDiabetici 1
Beschadigde open huidEnergie tekort
Permanente fillers (gezicht)Bloed verdunnende medicijnen, Ascal is geen probleem.
Nierfalen of geschiedenis ervanRosacea en acne wel evt. nek of waar geen acne zit om af te voeren.

Naamloos3

Over de Cup Kiss

 

De cup kiss wordt alleen veroorzaakt als je de cup laat staan of als je een super gevoelige huid of veel stagnatie hebt. Ontstaat er een vermeerdering van de hoeveelheid bloed (inflammatie), dit is geen blauwe plek.

 

Omdat je een plaatselijke natuurlijke ontstekingsreactie veroorzaakt, wordt het immuunsysteem gestimuleerd waardoor er witte bloedcellen naar het gebied getransporteerd wordt om het weefsel te herstellen.

Waar sprake is van stagnatie van bloed, lymfe, energie en cellulaire afval in het lichaam, zal cupping sporen achterlaten dat de stagnatie is verplaatst van de diepere weefsellagen naar de oppervlakte, waardoor vers zuurstofrijk bloed, glucose, mineralen en hormonen naar de onderliggende weefsels wordt verplaatst. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt in werking gezet.

De kleur en het patroon van de cup kiss zegt iets over de stagnatie in dat gebied, het kan variëren van een fel rood tot donker paars. Meestal duurt het 3-7 dagen. Bij hele erge stagnatie soms twee weken. Als er geen stagnatie aanwezig is, zal er slechts een licht roze plek te zien zijn, welke in een paar minuten tot een paar uur verdwijnt. Plaatsen waar sprake is van oud trauma of letsel kan meerdere behandelingen vereisen om de stagnatie te verwijderen.

In de vervolg behandelingen zullen de plekken niet zo ernstig meer zijn als de ziekteverwekkers systematisch verwijderd wordt uit het lichaam.

Cliënten die de Bellabaci massage ervaren omschrijven de massage als verlichtend, ontspannend, soms wat gevoelig maar daar heeft men ook vaak klachten,  men voelt tintelingen en het geeft een diepe warmte zelfs na de behandeling. Als je met de cups masseert komen er geen plekken, maar kan het behandelende gebied rood worden door de stimulatie.

Boek nu een Bellabaci Cupping massage voor maar €25,-